Söndag 30 Maj

Idag är de sista dagen på helgen och det är bara förbereda sig på en ny jobbvecka, dock ledig på torsdag eftersom jag ska till Hofors och sminka Mathias syster Sandra och hennes kompis inför balen :) Ser fram emot det massa mycket. Och jag får träffa min Sändy också :)
Igår var de cruising i Sandviken och vi bestämde oss för en utgång som nog hela Sandviken gjorde, tog en cider hemma hos syster Angelica på Köpmangatan 21 innan vi gick hem till Emelie J på Barrsätragatan 19. Blev kvar tills de var dags att gå ut på Lobby i Sandviken. Kom nog lite tidigt men de gjorde oss ingenting, vi fick oss ett bord och jag köpte en cider för att inte bli så rastlös :) Tiden gick och mer folk begav sig på dansgolvet och vi var inte sena med att göra allihopa sällskap :) Dansade hela kvällen fram till 01.30 då jag bestämde mig för att bege mig hemmåt Agavägen 11. Tyärr så var de 30 minuters väntetid på taxi så jag la på luren och gick hem :) Tog sin lilla pisskvart och tillslut var jag hemma, karln sov i soffan och jag kände ett begär efter nudlar :) Sen vart de kojan för min del och sov heeeela natten.

Vaknade alltför tidigt imorse klockan 8.30, jävligt tråkigt. Men går man upp 8.30 6 dagar utav 7 så blir ju hjärnan inställd på de, så jag klev upp efter ett tappert försök att somna om. La mig och kollade på Wallander - Skulden sen kollade jag på Marley och jag. Den är ganska rolig men mitt i allt börjar jag storböla, har inte en aning om varför. Sen började jag fundera varför jag grät, och jag kom inte på någon anlednig så jag bara slutade och fortsatte kolla på filmen. Hmmm... underligt iallafall...

Sen vid 11 tiden kom Angelixa hit och vi beställde en Kärleken från Agagrillen 100 meter upp på gatan. Sen la vi oss i våra BadenBaden och stekte i någon timma, och eftersom de är Morsdag firade vi den dagen med tårta och massa mandelkubb hemma på moster Maritas altan i Norrsätra, massa gott och massa sol på min kropp :) Lite färg har jag fått idag :)

Nu ska jag äta Pasta Carbonara som min käre syster har slängt ihop..

Tackar för mig.. Hej..


Måndag 24 Maj

Första dagen på veckan och jag gick hem klockan två fast jag hade asmycket att göra så kände jag ett starkt behov att gå hem, följde med mamma som sällskap till Gävle och som tack för de så fick jag mig en hamburgare på Max och en lyxshake :) Kanske huuur god som helst. Kom hem till min älskling vid 16 tiden oc började måla i andra sovrummet, hann inte klart för jag skulle hämta upp Angelica för lite springning i Stensätra med badmintonklubben :) Körde ganska hårt och jag är helt slut.

Kom hem och Mathias hade målat klart, blev hur fint som helst och mitt iallt när han ska torka av golvet så går hinken sönder. Så vi får avvakta till i morgon för att göra klart och ställa in alla möbler. JUst nu så står allt i uppe i hallen och mitt i vägen. Skönt att få bort de också :)

Känns så otroligt skönt att ha gjort klart inne i det sovrummet, vi har gått och skjutit på det i många månader nu. Men klart är det och nöjda vart vi :) Tanken är väl att sen när man skaffar småglin så behöver vi inte göra om något utan det passar till sen också! :)

Våran ena katt har gått och blivit lite dålig, han måste ha fått i sig något olämpligt när vi tog ut han i trädgråden i lördags, men han började bli piggare nu och allt är som det ska med han hoppas vi :)

Var ju till Leksand i fredags också och det gick bra :) Får svar i början på juni, vi hoppas bara att det är ett positivt svar :)

Ja nu ska jag mysa med min älskling!


Onsdag 19 Maj

Mitten på maj är det och det går så fort att jag knappt hinner med själv! I dag slutade jag klockan 14 och åkte till Gävle för att hämta ut min klocka som har varit på lagning :) Sen så blev jag bjuden på Subway av mamma :) Efter det så hämtade vi upp mostern på hennes jobb och nu sitter jag hemma och bara vilar mig :)

På fredag åker jag till Leksand för att kika in skolan och bli intervjuad och allt möjligt. Skulle ha åkt på lördagen men det blev lite ändrade planer så jag tog helledigt på fredag och åkter dit då :) Det ska bli väldigt intressant och jag ser fram emot det väldigt mycket!

Ja det får räcka så för idag!


Söndag 16 maj

Som sagt det är sista dagen på helgen och den är snart slut. Jag kom precis hem från Stensätra efter ha sprungit 2.5 km :) Slog min egna tid med 8 sekunder, bättre än ingenting iallafall. Det är inte konidionen som är problemet utan det är att musklerna i benen speciellt i vaderna som bara vill ge upp. De blir uppumpade till max och det blir skitsvårt att ta sig vidare efter en uppförsbacke. När jag kommer i mål så är benen helt stenhårda, det går inte ens att få tag i lite fett vilket känns lite roligt faktiskt :) Eller ja vid innerlåren finns det allt lite att ta utav! Haha, men jag känner mig hemskt positiv till att springa, det känns skönt. Speciellt nu när de är vår och på god väg att bli sommar! Underbart! Måste gå och införskaffa mig en bättre tröja att springa i, blir alldeles för svettig av det jag har nu! Men mina Craft springbyxor är underbara!

Ja nu ska jag ta mig en dusch och sen ska Mathias åka till Andreas och kolla hockey, men jag blir kvar hemma och ska ta igen mig, för nu blir de en ny jobbvecka och nya tag som gäller. På lördag drar jag till Leksand för Möjligheternas dag på skolan jag har sökt, man får bli intervjuad, se skolan och veta mer om hur programmet funkar på distans!

Nu helt plötsligt så har jag massa idér om vad jag vill bli när jag "blir stor" och listan är lååååång kan jag berätta men jag har så svårt att verkligen ta tag i saken. Några exempel på yrken som jag flängt i min hjärna är: florist, konditor, butikschef, egen butik, kurator och det senaste polis. Och det sjuka med allt är för ett år sedan har jag ingen aning vad jag ville göra, men nu ännu värre så vet jag fortfarande inte men jag har minst 10 olika viljor inom mig. Och jag tror att ett besök hos spåtanten är välkommet!

Ja nu ska jag duscha och sen ska jag göra matlåda och till sist ska jag fortsätta på boken jag började läsa i morse. Levande begravd av Peter James!


Söndag 16 maj

Söndag och det innebär sista dagen på helgen, men dagen har bara börjat men vädret är inte som jag vill. Hade hoppats på lite solsken iallafall, vädret igår var ju huuur fint som helst iallafall i Stockholm. Under dagen ska jag åka till Stensätra och springa 2,5:an hoppas verkligen på en bättre tid :) Haha, sist så spöregnade det och var lergit och massa vattenpölar i spåret. Kanske därför som min tid blev så usel :)

Igår hade vi jättetrevligt, vi fick ta 6.55 bussen, de andra var fullbokade. Men vi kom fram vid halv 10 innan butikerna hade öppnat oc fick tillslut tag på Angelicas vän från Island som vi var där för att träffa, det var jätteroligt att ängtligen träffa henne, ar hört så mycket om deras tid från USA bland annat. Vi gick i massa butiker och islänningarna handlade påsar efter påsar. Dom tycker det är så billigt här eftersom allt i Island är importerat så det blir så himla dyrt. Inne på första svängen i en av HM butikerna så handlade de en påse för 1500:- massa massa kläder och de sa att i Island hade de fått 2-3 t-shirtar ELLER 1 par jeans. Men de var shoppgalna verkligen :) Förstår dom ju absolut.

Jag själv kom hem  med lite påsar också :) Bland annat en jättefin klänning från Cubus, linnen, kjol och klänning från H&M, linnen, lackleggins och klänning från Gina Tricot. Jag testade ingenting i butikerna utan bara handlade. Och när jag kom hem så passade allt hur bra som helst förutom klänningen från Gina som var alldeles för stor, men det blir en perfekt strandklänning!

Igår när jag kom hem, så slängde jag mig i duschen och det var den skönaste duschen jag någonsin har tagit :) Fötterna var helt svullna för jag tänkte testa klänningarna med lite skor jag har hemma och de nyinköpa gladiatorsandalerna fick jag inte i fötterna i haha. Fötterna var helt varma och svullna, idag har de återgått till sin normala form och tur är ju de :)

Och inga kändisar såg vi heller förutom hon i årets Idol som åkte ur typ första programmet, hon som sjöng världens sämsta version av Just Dance!

Ja tack och hej!


Torsdag 13 maj

Röd torsdag = ledig torsdag! Underbart och dagen ifråga har vi donat och poat ute i trädgården, städat upp trottoaren längs våran sida på Årsundavägen, lagt gräsfrön i de tomma hålen där buskar och stubbar har suttit. Också har  vi tvättat samt hängt ut vårat täcke på vädring och ska byta sängkläder senare i kväll. Men det som är mest poängterbart är att jag precis har kommit ut ut duschen efter en springtur i Stensätra! Angelica hängde på och vi körde 2,5 kilometersslingan! Tiden på det känns som att jag vill hålla för mig själv för jag är inte ett dugg imponerad! Men jag känner mig stolt över mig själv, och vilken befrielse att springa med tights!

Gick upp för att hämta handdukar och ser till min förvåning vårat täcke sitta kvar ute på balkongen, och om man inte har märkt så regnar det ute och har gjort i 2 ½ timme. Ja täcket var genomblött. Så hoppas att det hinner torka, har hängt upp de nere i tvättstugan och satt på fläkten! Annars får vi sova i separata täcken i natt! Går ju de å :)

Just det, det regnade medans vi sprang också, allting var genomblött utom mina nya springtights från Craft dom var heeeelt torra, ett stort frågetecken ploppade upp och varför kan man undra? Hur kan dom vara torr? Nöjd är jag med dom iallafall, och bak på tigthsen vid mudden högst upp finns det en liten ficka som min telefon fick precis plats i! Kan det bli bättre?

Och det bästa av allt på hela springturen så såg vi två rådjur :) Eller jag såg dom iallafall för när Angelica kollade dit så hade dom sprungit iväg redan. Men den där vita lilla bollen bak på rumpan viftade iväg! Dom är sååå söta!

Ja nu ska jag smörja in mig! Mina ben är så möra!


Onsdag 12 maj!

För det första vill jag gratuelera min kusin Andreas :) Sen kan jag börja skriva om min dag!

Började jobbet klockan 10 och hade massa skoj att göra fram till klockan 14 då jag gick hem för dagen, åkte till Valbo på en gång för att kika på en diskho på Ikea :) Hittade en perfekt och vi slog till på en gång! Vart lite annat krims krams som vanligt på Ikea, gick in på Coop och köpte 2 påsar Algomin gräsgödsel, letade reda på 2 påsar som var sönder och med lite kontakter på gamla byggen fick jag en generös rabatt på dom!

Saknar byggen så otroligt mycket faktiskt, förstod inte hur bra jag hade det där förren jag valde att lämna det. Men vad gör man inte för en fast anställning kan man tycka. Hade jag fått göra om samma val idag hade jag stannat kvar på Coop, utan att tveka. Till slut kanske man hade fått en anställning eller så kanske man hade hittat på något annat att göra!

Visst så hade vi inte bott i vårat hus om jag hade stannat på Coop men man kanske hade haft det bättre på annat håll istället. Vem vet?! Ingen men det går inte heller att fundera kring sina gamla val heller för då skulle man blir helt tokig! Förresten så är jag redan tokig på mina gamla val i livet! Så vad gör det om man fortsätter grubbla lite till?

Ja vidare till annat, i morgon är vi lediga på Sandvikens Nya Bokhandel, och vi alla är mycket nöjda av situationen :) Samtidigt som jag slutade klockan 14 idag så fick jag lite långledighet :)

Ja efter att vi var till Valbo så åkte vi ner på stan och vi gick in på Intersport och snackade lite med Jönsson. Valde att köpa ett par nya springbyxor, tights! Haha, Jönsson rekomnerade dom starkt så jag slog till. Dom satt som ett smäck som tights ska göra! Jag har alltid tyckt att det ser så löjligt ut med tights men jag ger dom en chans! För det var tydligen en befrielse och springa med spända byxor! Jag får ta och inviga dom imorgon tänkte jag!

Sprang en sväng igår också, men jag fick så himla ont i hälsenorna så jag tog en kortare tur också fick Mathias hämta mig i Norrsätra. Men ack så skönt det var att springa lite, så otroligt härligt att komma in i andra andningen och bara köra!

I morgon tänkte jag åka till Högbo eller Stensätra och köra 2½ kilometerssträckan och ta tid! När jag var i min ungdoms bästa form så sprang jag 3 km på 14 minuter och efter min månad i USA sprang jag 2½ på 17 minuter. Det säger ju allt, så jag lägger all skuld på USA resan ;)

Nu vart de ett ganska långt inlägg men jag fick ju skriva av mig lite!


Tisdag 11 maj

Jag har precis kommit in från trädgården efter att ha krattat mossa och gräs den senaste halvtimmen, gick in för att göra iordning lite mat till mig och karln :) Han har hållt på hela dagen idag, duktig han är min älskling. Just nu ligger kycklingen på tining och medans passade jag på att sätta mig här en stund! Och efter maten känner jag ett starkt behov att ut att röra på mig så jag tror jag ska ta på mig löpardojorna och bege mig på en kort liten springtur, kanske jag får Mathias med mig, annars tar jag mig en tur själv. Bra skönt det med att hålla sitt eget tempo och bara känna att man får köra på hur man vill.

I morgon är det kortdag och jag slutar två, efter det är man ju ledig torsdag så det ska bli mycket skönt faktiskt, sen är jag ledig på lördag också. Då drar jag och syrran till Stockholm för att träffa hennes vän från staterna som är från Island. :) Dom skulle på besök så då drar vi söderut för lite påhälsning!

Vad mer då? Hm... Jag känner starkt behov att starta eget också, jag vill ha min egna lilla butik som jag får bestämma allt över och känna att allt det här har jag fixat själv och det finns ingen som kan komma och säga att det är fel och att det inte passar sig! För i min butik är det jag som bestämmer och inte någon annan! Det är så jag vill ha det! Exakt! Och jag skulle bli världens bästa chef för jag vet exakt hur en chef inte ska vara!!!

Ja nu ska jag känna på kycklingen och slänga i potatisen i ugnen!


Torsdag 6 maj

I dag är det torsdag och jag slutade klockan 18, dagen gick fort och jag hade mycket att göra under dagen :) Värsta som finns är ju när man inte har något att göra, tiden går så fruktansvärt segt, man står och trampar och plockar i samma hyllor timme efter timme. Men nu är jag hemma iallafall och sitter i soffan och kikar på 2 ½ män :)

Jag har besämt mig att jag ska plugga matte b på distans :) ska skriva ut alla papper i morgon och lämna in ansökan bara så :) då har jag allt jag behöver för att söka en annan utbildning, men det blir inte förren till nästa år :) men lika bra att så alla ämnen man behöver för att kunna söka den.

Också ska jag skicka in de sista pappret för butikschefsutbildningen också, ett papper om öppet hus som jag ska skicka in och säga att jag ska komma :) Så man får visa upp sig lite :) Eftersom den bara är på ett år så kan jag läsa klart den tills det är dags att söka den andra utbildningen :) Den finns också på distans men det känns som att man skulle vilja vara där mer. Så som jag känner nu så kommer jag säga upp mig och läsa på heltid, att satsa helhjärtat vore ju ganska bra! Men det jag ska ta reda på är att om man kan ta studielån och jobba extra samtidigt! Det kan inte vara så svårt att ta redan på inte. csn.se ? antar jag :)

Ja hörs!

Onsdag

I dag slutade jag tidigt, fick skjuts hem av mor min :) Vattnade hallonhäcken och jordgubbsplantorna :) Hoppas dom kan börja grönska snart, även att häcken ut mot Årsundavägen kan börja slå ut snart, börjar bli lite less på alla som stirrar in, snart kommer de väl bli en olycka. Men folk kanske inte vet att det ligger ett hus här eftersom häcken har ju växt out of control, hoppas iallafall att vi får iordning på häcken nu så den växer fint och bra :)

Hoppas att värmen kommer snart så det går att vara ute lite mer, i går efter att jag har vart och köpt lite penseer och tänkte plantera i lite amplar så höll jag på att frysa fingrarna av mig och trädgårdshandskar hjälpte inte för fem öre, dom kom bara i vägen så det var då ingen idé. Hängde upp vid entren och på altanen :) Planterade även i min zinkvattenkanna :) Och åh vilken fin färg de var på dom :) Lite orangeaktik :) Jättefina!

Från det ena till det andra så har lite tegelplattor på taket spruckit och vi skulle behöva kring 20-30 styckna och vi funderade vart vi kunde få tag i billigt eftersom vi ändå ska byta tak om något år så vill man inte betala massa av pengar för något provisoriskt, men då kom kusin Andreas på att hans farfar hade i hans stuga så vi åkte dit och plockade 30 plattor och någora nockplattor :) Helt perfekt :) Då ska de bara bytas också :)

Guuuud vad jag längtar till värmen och sommarna å semestern så vi kan börja bygga om garaget och byta tak på de. ¨De ser ju så jäkla tattigt ut nu alltså, tillbyggnader med olika material och taket som har släppt all färg för tio år sedan, minst. Nej lite ordning så ska de bli skitbra :)

Nej nu ska jag dammsuga och plocka lite, Mathias har eftermiddag så han kommer inte hem förren sent i kväll! Men jag sitter och väntar här tills dess! :)


1 Maj 2010

Ja det är maj månad och i går var det sista april som firades med fest hemma hos oss :) det blev lite folk och vi hade fullt sjå att hålla katterna inne medans folk gick in och ut från altanen men vi klarade oss fint :)

Det blev inte så sent, de sista gick vid halv två tiden och då hade Mathias somnat för länge sen, då satte jag igång med att städa och plocka burkar å flaskor :) gick upp och skulle lägga mig men det var då ingen ide då karln snarkade som aldrig förr, tog mitt pick och pack å gick ner till soffan och la mig :) Vaknade pigg och allert vid sju tiden då solen lyste och det var klarblå himmel, heeelt underbart men jag somnade om och vaknade vid 10 tiden, då var solen ett minne blott och jag klev upp :) Väckte karln och började dona med de sista :)

Drog till Hofors och fikade hos Mathias bror Mikael som fyller år idag :) Sen hälsade vi på Erica, Freddy och lilla Felicia :) Lekte en stund sen drog vi hemmåt :) Nu har vi ätit lite mat och nu kikar vi på tv :) Hade planer att måla taket i gästrummet men Mathias tyckte att vi skulle göra det i morgon så jag gav med mig och sitter nu i soffan och latar mig :) Vi har bestämt färg i gästrummet nu och de kommer mig plommon/lila åt något håll :) En ganska mörk fondvägg med plommon/lila och sen vita vägger på resten tänkte vi :) Det blir ett perfekt mysrum/gästrum och i framtiden blir de ett perfekt sovrum också :)

Sist jag skrev så glömde jag skriva att jag har blivit ljushårig :) Är ganska ljus nu faktiskt och trodde aldrig att jag skulle trivas så bra i denna färg som jag verkligen gör :)

I morgon är det söndag och vi är lediga båda två :) Tänkte åka och köpa lite plantor för att sätta i lite amplar och blomlådor jag har köpt men eftersom de fortfarande är lite frostnätter tänkte jag vänta någon vecka till :) Orkar inte hålla på att ta in dom och de så de får vänta :)

Så i morgon blir de att hålla på inne, men hoppas att de är fint så man kan vara ute också, att måla taket tar ju högst 2 timmar och börjar man i tid har man hela dagen på sig att vara ute och dona i trädgården :)

Klockjäveln är redan nio snart och dagarna går så fort när man är ledig, men nu ska vi fundera på att ta in en extrajobbare på Bokia så att vi anställda kan vara lediga mer, som det är nu jobbar vi 10-18 varje dag utom en dag vi veckan då vi slutar 14 sen var tredje fredag slutar vi 14 också, men jag och resten av brudarna vill ha mer fritid så vi ska få en ledig dag i veckan i stället och det är ju guld värt för mig!

Ja min kära blogg nu ska jag kramas med mitt livs kärlek och njuta av ledigheten tillsammans!


RSS 2.0